Mating plan 2019 / Planeeritud paaritus 2019

ENG

We are very excited to announce our new mating plan for this year between Echo de'Chien Elisabeth and Varjomäen Eemeli. From this combination we are looking forward to very much and hope for nice sound puppies with great pigmentation, excellent constructions and movement and size. Sire Eemeli is officially measured 78 cm tall and Dam Elisabeth "Liz" is  medium size 67 cm tall. The pedigree is linebreeding to du Neouvielle, la Joie Blanche,  Alta Colina kennel dogs witch I love for the type and size. The inbreeding COI of this mating will be 6,09%

Varjomäen Eemeli is Finnish, Estonian Champion and Estonian Winner 2014, has won twice in a row Estonian Pyrenees Mountain Dog Specialty by judges Sue Hewart-Chambers, UK and Renate Chiodi, Holland. Eemeli has been health tested for HIPS HD:B/B elbows ED: 0/0 patellas PL: 0/0 eyes: healthy and for DM: clear. His pedigree in Finnish database and in Great Pyrenees database (ancestor photos). He has Sired two litters before, one in Finland at kennel Varjomäe and 2nd in Sweden kennel Jaquibaz. On his free time Eemeli works as a reading dog in library where children with reading difficulties can read to him and he just listens. 

Echo de'Chien Elisabeth or Liz as she is called at home is a very beautiful bitch with correct construction, beautiful head and eyes. Originally she was sold to a breeder in Finland but I got the opportunity to buy her back. She hasn't been shown much but  the few shows she has taken part she has been very successful. Finished her Estonian Champion title very quickly with also a Group placement and was shown in Finnish Pyrenean Mountain Dog Specialty in big champion class bitches with placement 4th with res-CAC. Liz has been health tested in Finland on HIPS HD:A/A elbows ED:0/0 patellas PL:0/0 and genetic tests DM: carrier and CMR1: clear. Her pedigree in Estonian database and in Great Pyrenees database (ancestor photos). This is Liz'z first litter. Liz is wonderful with other animals: horses, sheep, cats, lamas, rabbits etc. She also does modeling with her owners, here is a VIDEO of Liz (opens in Facebook)

EST

Meie järgmine pürenee mäestikukoerte pesakonna plaan aasta lõpu poole tuleb kombinatsioonist Echo de'Chien Elisabeth ja Varjomäen Eemeli. Seda kombinatsiooni ootame väga ja lootuses, et siit sünnivad ilusad kutsikad tugeva pigmentatsiooniga, kellele on hea luustik ja on kõrged ning suurepärase liikumisega. Pesakonna isa Eemeli on suur ja turjakõrgus mõõdetud 78 cm, pesakonna ema Elisabeth on keskmist kasvu emane turjakõrgusega 67 cm. Sugupuu on huvitav, mis tuleb liiniaretus du Neouvielle, la Joie Blanche ja Alta Colina koertele, keda ma jumaldan nende tüübi ja suuruse pärast. COI on 6,09%

Varjomäen Eemelil on kinnitatud Soome, Eesti tšempioni tiitel ja Eesti Võitja 2014 ja on võitnud kaks aastat järejest Eesti Pürenee mäestikukoerte erinäituse kohtunikeks Sue Hewart-Chambers, UK ja Renate Chioldi, Hollandist. Eemelil on terviseuuringud teostatud ja terve: puusad HD: B/B küünrad ED:0/0 põlved PL:0/0 silmauuring: terve ja geeniuuring DM: terve. Tema sugupuu Soome Kennelliidu registris ja Great Pyrenees registris (esivanemate fotod). Eemeli on isa kahele pesakonnale: Soomes kennelis Varjomäen ja Rootsis kennelis Jaquibaz. Vabal ajal töötab Eemeli raamtukogus lugemiskoerana ehk lapsed kellel on vaja harjutada lugemisoskust loevad talle raamatuid ja tema kuulab. Eemeli Soome meedias: Lukukoira Eemeliin uppoaa kirja kuin kirja

Echo de'Chien Elisabeth keda kodus hüütakse Liziks on kinnitatud Eesti tšempioni tiitel. Esialgu oli Liz müüdud ühele kasvatajale Soome aga meil õnnestus ta tagasi osta. Liz on väga ilus ja tõuline koer, kes on osalenud väga vähestel näitustel aga sellegi poolest saanud oma tšempion tiitli kiiresti kokku ja sealjuures ka rühma koha võitnud. Soome erinäituselt, kus on väga suur ja osalejarohke emaste tšempionklass oli ta neljandal kohal koos res-SERTiga. Lizi terviseuuringud on tesotatud Soomes ja ta on terve: puusad HD A/A küünrad ED 0/0 põlved PL: 0/0 ja lisaks tehtud ka geeniuuring DM: kandja ja CMR1: terve. Lizi sugupuu Eesti Kennelliidu registris ja Great Pyrenees registris (esivanemate fotod). Tulevane pesakond on Lizi esimene. Liz tuleb toime kõikide loomadega; koerad, kassid, jänesed, hobused, laamad, lambad jne .... ning vabalajal tegeleb modellindusega, siin üks tore VIDEO Lizist (avaneb Facebook) 

VÄRJOMÄEN EEMELI

ECHO DE'CHIEN ELISABETH

#echodechien #püreneemäestikukoer

Follow us on Facebook for more recent news

#1 Breeder of the Year 2018 in Estonia All Breeds

esindab pürenee mäestikukoeri Eestis
Eesti Prantsuse Lamba- ja Karajakaitsekoerte Tõuühing